11 Haziran 2008 Çarşamba

başı açık iki kadından biri hayat kadınıdır*

*ismi bilinmeyen bir öğretim üyesi


kendimce türkiye'nin muhafazakarlaşmasına karşı çıkışımın başında gelen nedendi bu gibi sözlerin eninde sonunda söylenecek olması. türbana saygı duyulmalıdır evet, ancak türbanlılar da türban takmayanlara saygı duymalıdır. onları hayat kadını gibi sözlerle aşağılamaya artık söyleyecek söz bulamıyorum, pes!

bu artık ne dinine uygun davranmak, ne kişisel haklarını korumaktır. bu türban takmayanları 'diğerleri' ilan ederek düpedüz suçlamak, hedef göstermek, toplum içinde sindirmeye çalışmaktır.
ayrıca bunu söyleyen adamın müslümanlığı anladığından şüphe ediyorum ben, ve malesef türk milletinin din anlayışı bu adamınkine benzemekte giderek.

ece temelkuran başını örtmeyen kadınların türbanlılar arasında ne hissettiğini yazmıştı bir ara. sanki suç işliyormuşsunuz gibi, ve hatta ucuz bir hayat kadınıymışsınız gibi baktıklarını yazmıştı. bu bakışın bu kadar aleni ilan edilmesi birşeylerin yanlış gittiğinin kanıtı. kimse kimsenin ne dinine ne dinsizliğine müdahale edebilir. ki başını örtmemek dinsizlik değil!


Hiç yorum yok: