11 Haziran 2008 Çarşamba

hem evrim teorisine hem yaratıcıya inanmak

yanlış fiille kurulmuş bir cümledir. evrim teorisi biyolojik bilimlere dair bir konu olduğundan, ve bilimde herhangi bir şeye inanılmadığından; aksine dogmalardan mümkün olduğunca uzakta, eldeki verilere göre, bulgularınızın sizi götürdüğü yere kadar bilindiğinden, evrim teorisine inanılmaz, bilinir. nereye kadar? bildiğiniz yere kadar. ancak sizin evrimden anladığınız ''insanla maymunun ortak ataya sahip olması ve tanrının olmadığı'' ise, yok böyle bir şey kardeşim. elde edilen bulguları herkes kendine göre yorumlar ancak, evrim teorisinin karşısına yaradılış teorisini koymak kadar saçma bir şey olamaz. evrim dediğiniz şey iki olguyla da özetlenemez. biyoloji ve genetikteki hemen hemen her olgu evrimin var olduğu esasına dayanarak yorumlanmıştır. ancak bu evrim sizin sandığınız anlamdaki evrim değildir. ortalığı galeyana getirmeden önce bir araştırın, harun yahyanın kitaplarından başka kitaplar da okuyun, bilimde hangi noktada duruyor evrim bir bakın, ondan sonra hür iradenizle, bilimsel bir bakış açısıyla karar verin.
bunun dışında; evrime inanmak gerekli olmadığı gibi, tanrı'ya inanan insanları da yollarından çevirmeye çalışmak da saçmadır. dinler sonuç olarak ruhani anlamda kendini rahatlatma ve doğru yol olduğuna inanılan bir yolda yürüme değil midir? söz konusu yoga, budizm, kabala inançları olunca ne kadar trendy ne kadar cool oluyor değil mi? onlara laf yok ama, kitaplı dinlere inananlara hemen yobaz muamelesi yapılıyor. bir insan inandığıyla bildiğini ayırabiliyorsa, ve kimseye zarar vermeden huzurlu bir şekilde yaşayabiliyorsa kime ne onun inancından?
malesef sağduyumuzu ve ortak yaşama bilincimizi kaybettiğimiz günlerdeyiz. insanlarda birbirinin inancına, yaşayış şekline ne hoşgörü ne saygı kalmış.
ha bu arada, türbanlı genetikçiler de var evet, mini etekliler de. ama hiçbirimiz bölümde birbirimize çemkirmiyoruz. bizim bildiğimiz kadarını bilseniz, genetik mühendisliği diye bir lisans programı olmadığını bilseniz misal, ya da araştırsanız bir miktar yorum yapmadan önce; siz de bu kadar çemkirmezsiniz inanın.
bilim güzel şey, ancak insan olabilmek daha güzel şey.


---
23.11.2007

Hiç yorum yok: